Ρυτίδες και Θεραπείες Αντιγήρανσης

Κλείστε Ραντεβού

ή

Καλέστε μας στο 210 5776 992

Οι ρυτίδες είναι τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται και μαζί με τη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης διώχνουν από το πρόσωπο σταδιακά την όψη της νεότητας και της φρεσκάδας.


Δύο Είδη Ρυτίδων

  • Οι δυναμικές ρυτίδες ή αλλιώς ρυτίδες έκφρασης ή μιμικές ρυτίδες σχηματίζονται με τις εκφράσεις τις οποίες παίρνει το κάθε πρόσωπο. Δημιουργούνται από τη σύσπαση των μυών σε εκείνα τα σημεία του προσώπου. Σε νεαρή ηλικία το δέρμα επανέρχεται αλλά με την πάροδο του χρόνου οι ρυτίδες αυτές γίνονται μόνιμες και άρα στατικές.
  • Οι στατικές ρυτίδες είναι οι βαθιές πτυχώσεις που δημιουργούνται στο δέρμα και οφείλονται στη γήρανση καθαρά. Με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και του υαλουρονικού οξέος και εφόσον χαλαρώνουν οι ιστοί δημιουργούνται πτυχώσεις στο δέρμα που φαίνονται και χωρίς να εκφραστεί το άτομο. Ξεκινούν από λεπτές και σιγά σιγά γίνονται πιο βαθειές και εγκαθιστώνται πάνω στα σημεία του προσώπου.

Θεραπεία Ρυτίδες

  • Για την αντιμετώπισή τους υπάρχει πληθώρα μεθόδων που στοχεύουν στην αποκατάσταση του κολλαγόνου και της ελαστίνης (αισθητικές θεραπείες) και στο γέμισμά τους (fillers) ή την αποτροπή της κίνησης έτσι ώστε να μη φαίνονται (botox). Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα αλλά συνδυαζόμενες οι παραπάνω θεραπείες δημιουργούν πραγματικά μία εικόνα αντιστροφής του χρόνου.
Αξιολογήσεις (0)

Χρυσοστόμου 24, Περιστέρι, 12132

Email: contact@epdermacare.gr

Τηλέφωνο: 2105776992